Husco

Noyal BlackwoodUros
Syntymäaika 24.9.2014
Paino n. 24kg
Säkä n. 62cm

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: SP0, LTV0
Silmät pentuna terveet

Isä: Hohto, siperianhusky ( A/A 0/0 selkä: terve, silmät: terveet )
Emä: Lara, sk-collie ( A/A 0/0 CEA-clear )Pieni Husco. Lisänimeltään Saddam Hussein tai toisinaan myös Dobby. Perheemme pieni diktaattori, josta on kuitenkin pikkuhiljaa kasvamassa aikuistuva nuori mies, joka on kaikkien kaveri. Husco tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Sillä on mieletön laumanlukutaito ja osaa esimerkiksi pitää etäisyyttä koiriin, jotka eivät muiden seuraa kaipaa.

Husco on jotain todella omalaatuista. Sen persoonalle ei löydä oikeita sanoja kuvailemaan sitä kaikkea ihanuutta. Se on villi, mutta samalla hyvin tarkkaavainen ja oppivainen. Energiaa sillä on pienen kylän edestä, eikä se väsy fyysisesti milloinkaan. Älyllisistä työskentelyä vaativat toistot on pidettävä sopivissa rajoissa, jotta Huscolla pysyy mielenkiinto tekemiseen. On kuitenkin hyvin innokas harrastuskaveri. Hihnassa vetää vähän kierroksia muista koirista, mutta sen eteen tehty työ on alkanut tuottamaan hyvin tulosta. Kotona, julkisissa tiloissa, kisoissa ja muissa sosiaalisissa tilanteissa ottaa rauhallisesti, eikä stressaa vaikka muut ympärillä häseltäisivätkin.

Huscoa voi pitää vapaana, mutta innostuu pienriistasta ja pikkulinnuista. Ei kuitenkaan koskaan lähde lätkimään pitkäksi aikaa ja metsässä kulkiessa pysyy hyvin lähettyvillä seuraten lauman liikkeitä.
Ei pelkää erilaisia alustoja eikä paikkoja, eikä myöskään ole osoittanut merkkejä ääniarkuudesta. Ei ole säpsähtynyt aseenlaukaukselle. Palautuu nopeasti epämiellyttävistä tilanteista, eikä muistele niitä jälkikäteen. Ainoa hieman epäilyttävä asia ovat potku- tai skeittilaudalla vauhdilla ohikulkevat ihmiset. 

Huscon päälajina on valjakkourheilu, mutta agilityäkin ollaan harrastettu puolisen vuotta. Vielä on vähän epäselvää tykkääkö Husco lajista ja välillä sen touhuille saa nauraa vedet silmissä, kun taas välillä se näyttää jo ihan oikealta möllitason koiralta!
Rally-toko ja toko ovat Huscon mielestä mukavia harrastuksia.


Tuloksia:

Mätsärit:

SIN1
PUN3
SIN3
PUN4

Agiepikset:

Supermöllit 4.sija

Vetokisat:

Sulanmaan juoksuharrasteluokka, aika 12.06Kuvia


3 kommenttia:

  1. Kyl pitää sanoo et tääkin on upee! Oon ihan täysin rakastunu näihin Noyalsin kasvatteihin!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa enemmän huskymaiselta, ripauksena collieta ;) Huskyn keskittymiskyky on välillä vähän mitä on ja ulkona vapaana jaksaa juosta vaikka koko päivän!

    VastaaPoista